La nostra finalitat està ben clara: volem continuar millorant la qualitat dels nostres productes, perquè menjar-los sigui tota una experiència sensorial, basada en el seu sabor i aroma. Sempre diem que «un tomàquet ha de saber i oler a tomàquet».
En els darrers anys hem implantat el control biològic a les nostres explotacions amb la finalitat de fer productes més nets i tenir un impacte menor en el medi, de manera que ens mimetitzem amb la naturalesa del nostre entorn.
Cada dia ens esforcem a realitzar una agricultura d'avantguarda d'acord amb la demanda de la societat del segle XXI usant en tots els nostres camps la integració de les tres tècniques: Biològica, Biotecnològica i Producció Integrada. D'aquesta manera aconseguim integrar els agrosistemes en els ecosistemes que ens envolten i millorar el medi ambient.
En tots els camps agro sostenibles de les nostres explotacions, predomina el control biològic al control químic. Hem implantat el control biotecnològic a les nostres explotacions obtenint productes més nets i amb un menor impacte en el Medi Ambient, mimetitzant-nos amb la naturalesa de la nostra terra.
En el cas de la Tuta (plaga que afecta el tomàquet) hem fet un pas més en la innovació. Per això hem dedicat una plantació de 5 ha de tomàquet tradicional de ramallet per al control de Tuta absoluta. L'experiència consisteix en la instal·lació de feromones sexuals de femelles de Tuta, amb la finalitat de saturar l'atmosfera a primera i última hora del dia i així aconseguir desorientar els mascles i fer que aquesta plaga no procreï. Amb aquesta finalitat s'han instal·lat difusors de feromona en tots els camps sobre unes canyes de 50 cm d'alçada. Aquesta feromona no interfereix en el creixement de la planta ni afecta la qualitat del fruit ja que és un mètode Biotecnològic específic per al control de l' esmentada plaga.
Paral·lelament, en el propi camp s'han instal·lat punts de monitoratge mitjançant plaques cromàtiques engomades de color negre per fer un seguiment de la plaga i poder valorar quan cal intervenir mitjançant mètodes biotecnològics, químics específics i biològics. Com a mesura recurrent per al control de Tuta farem servir Bacillus thuringiensis que és un insecticida d'origen natural específic de lepidòpters (erugues). És un producte específic per a erugues i molt emprat en l' Agricultura Ecològica.
Experiència i tradició evolucionada
La nostra aventura agrícola va començar el 1974, per tant, hem pogut desenvolupar una estructura forta i coneixem bé la de fruites, verdures i hortalisses de Mallorca.
Recolzats en la nostra experiència el repte de Terracor és donar respostes satisfactòries a un consumidor cada vegada més exigent i amb més coneixement, produint aliments que cobreixin les necessitats nutricionals i dietètiques particulars de cada consumidor. Adaptar-nos als nous modes de consum juntament amb la garantia de la qualitat i seguretat alimentària mitjançant la millora en els sistemes de control, constitueix l' eix sobre el qual gira la filosofia de Terracor.
Al segle XXI ens adaptem a un sistema de millora els serveis, que permeti fer la compra d'una manera més ràpida i intel·ligent, amb una millor discriminació dels productes locals escollits.
Tecnologia i sostenibilitat
Estem compromesos amb la nostra terra, per això apliquem tecnologia capdavantera als nostres cultius i treballem en harmonia amb el medi ambient, sense violentar el sòl i usant el sistema de producció integrada.
En aquest sentit, hem reduït la quantitat de plàstic que utilitzem al camp, substituint els encoixinats de plàstic per altres fabricats amb materials biodegradables. Gràcies a això aconseguim estalviar més de 270 km de plàstics a l'any.
El malbaratament alimentari no es produeix només a les llars, a les famílies, sinó que tota la cadena productiva ho pateix, des del camp, fins als restaurants, les cuines de les llars i els mateixos supermercats.
En el sector primari, tenim pèrdues alimentàries perquè el mercat exigeix uns cànons estètics per poder comercialitzar sense rebuig aquests tipus de productes. Una part de les collites que és perfectament comestible, però a la qual ens veiem obligats a no treure'n profit.
En vista d'aquesta situació, vam decidir començar a col·laborar amb ONGs com Hope For Mallorca. Hem de ser conscients de la riquesa de què disposem i proveir absolutament tot a través d'un consum responsable, local i sostenible.